COMPLICACIONS

SÍNDROME DE REYE:

El síndrome de Reye és una complicació neurològica, relativament poc  freqüent, moltes vegades mortal que apareix després de la infecció per virus en la infància i en particular després de la varicel·la i la grip. Afecta al sistema nerviós central però també s’ha observat una infiltració hepàtica massiva seguida d’una insuficiència hepàtica. Aquesta condició es coneix des de 1929 però sols en 1963 els seus símptomes foren coneguts com resultat d’un síndrome nou per R.Douglas Reye ,un metge australià, que va sospitar que la malaltia podria ser desencadenada per un fàrmac o per un verí encara que ni les autòpsies ni els interrogatoris dels familiars revelaren la identitat d’aquest.

Encara que la causa exacta del síndrome de Reye continua sent desconeguda es sap que la ingestió d’aspirina durant la infecció vírica per varicel·la o la grip augmenta de forma significativa la seua incidència . Estudis epidemiològics indiquen que el 90% dels pacients afectats per aquesta condició havien ingerit salicilats abans o durant la infecció vírica. El síndrome de Reye és bastant estrany, afecta sols a un cas per cada milió d’habitants encara que el nombre de casos està disminuint des de que s’adverteix sobre aquest . Sol afectar a xiquets i adolescents i és excepcional per damunt dels 20 anys.

La principal alteració ocasionada per aquesta condició és l’hepàtica, al parèixer sobre els mitocondris dels hepatòcits, el que ocasiona una sèrie d’alteracions metabòliques com acidosi làctica, elevació dels àcids grassos plasmàtics. Aquestos canvis metabòlics són responsables al seu torn de les lesions cerebrals associades.

http://www.sefh.es/alertas/acidoacetilsalicilico.htm

http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/spanish/ency/article/001565.htm

General

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 3 13 ?