Infecció zòster

QUÈ POT OCORRE DESPRÉS QUE UN ES CONTAGIE DE VARICEL·LA?

Aquest virus varicel·la zòster que produeix la varicel·la, com hem dit a l’altra entrada, pot permanèixer inactiu (latent) en certs nervis del cos. L’anomenada culebrilla o zòster ocorre després de que el virus es reactive en aquestos nervis després de molts anys. La raó per la qual el virus es torna actiu no està clara. Amb freqüència sols es presenta un atac. El zòster es pot desenvolupar a qualsevol edat però el grup d’edat amb major probabilitat de desenvolupar la infecció són les persones d’uns 60 anys, aquells que van tenir la varicel·la abans d’acomplir 1 any o les persones amb un sistema immunitari debilitat per alguna malaltia,medicaments, etc.

A més si un adult o menut té contacte directe amb la erupció per herpes zòster i no ha tingut varicel·la de menut o no ha rebut la vacuna contra la malaltia, pot desenvolupar varicel·la en lloc de zòster.

QUINS SÓN ELS SÍMPTOMES?

Ara el que veiem són ampolles en la pell que es trenquen i donen lloc a la formació d’úlceres que comencen a secar-se i formar crostes, les quals es cauen en dues tres setmanes. La cicatrització és rara.

Com a símptomes addicionals: dolor abdominal, calfreds, dificultat de moure alguns músculs de la cara, febre, inflamació dels ganglis limfàtics, problemes del sentit del gust, problemes de visió, etc.

EXÀMEN MÈDIC:

Els exàmens de laboratori poden mostrat un augment en els globus blancs i anticossos contra el virus de la varicel·la, però no poden confirmar que l’erupció es deba a zòster.

Com a tractament per a combatre el virus hi ha medicaments com antiviral,  com també aciclovir, famciclovir i valaciclovir.

PREVENCIÓ:

La principal prevenció és evitar el contacte amb persones amb zòster o varicel·la. Hi ha una vacuna contra l’herpes zòster diferent a la vacuna contra la varicel·la.

Ací ús deixe una pàgina on podeu consultar informació sobre les dues malalties produïdes per el virus varicel·la- herpes zòster. http://www.infecto.edu.uy/revisiontemas/tema2/varicelatema.htm

General

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 7 9 ?